Hvad er forskellen på LED neon og traditionel glas neon?

Hvad er forskellen på LED neon og traditionel glas neon?

Hos Neoncopenhagen® bruger vi LED neon teknologi. Dette ser næsten identisk ud med traditionel neon, men er ifølge os en langt bedre alternativ. I denne blog vil vi fortælle lidt om hvorfor. LED neon er blandt andet mere energieffektiv, miljøvenlig og har funktioner som traditionel neon simpelthen ikke kan - det kan for eksempel ændre farve, dæmpe lysstyrke eller lyse med forskellige strobe effekter.

Strømforbrug

En af fordelene ved LED neon er det lave strømforbrug. Fordi det kører på en langt lavere spænding end traditionel neon, er det meget mere energieffektiv og bruger derfor ca. 20% mindre strøm end traditionel neon. Dette gør især en forskel ved større skilte og udendørs displays.

En anden faktor at overveje er, at LED neonskilte næsten ikke kræver vedligeholdelse, hvilket betyder, at du ikke skal bruge penge på at reparere eller udskifte komponenter. Da neonskilte har en lidt længere levetid, er de mere tilbøjelige til at have brug for vedligeholdelse på et tidspunkt. Husk, at denne vedligeholdelse skal udføres af en kvalificeret fagmand, hvilket vil medføre yderligere omkostninger.

Sikkerhed:

Hverken traditionel neon eller LED -neon udgør en sundhedsrisiko eller er særligt skadelige for miljøet. Men der er visse forskelle i teknologien, der gør LED neon mere sikker og mere miljøvenlig. LED neon har ikke behov for potentielt giftige gasser eller kviksølv. Traditionelle neon skilte indeholder en meget lille mængde kviksølv, som de bruger til at generere den særlige lysfarve. Det kan faktisk snart være ulovligt at bruge giftige kemikalier som kviksølv i neonskilte.

Neongas er sikker i meget små mængder, men muligvis farlig, hvis den siver ud i luften på grund af skader på et glasrør, hvilket betyder, at der er en chance for, at det kan skade folks helbred. Der ud over er LED neon lavet i blød silikone, som gør at det ikke splintre hvis det skulle falde ned fra væggen. Det er derfor perfekt hvis du har børn i huset!

Installation:

Alle vores LED neonskilte bliver lavet på en gennemsigtig akrylplade, med forberede huller i hjørnerne. Dette gør at skiltet er lige så nemt at hænge op på væggen, som en almindelig billedramme. Vægten, skrøbeligheden og strømkravene til traditionelle neonskilte i glasrør kræver normalt en specialistinstallation. 


Skriv en kommentar