Hvor mange penge sparer du egentlig ved at bruge LED neon?

Hvor mange penge sparer du egentlig ved at bruge LED neon?

LED lys har virkelig haft et gennembrud de seneste år, og senest med LED neon til skilte. Og selv om de tre bogstaver “LED” helt sikkert signalere et mere omkostningseffektivt og miljøvenligt produkt, undrer du dig måske over hvor meget LED neon egentlig sparer dig i energiforbrug? Især når du tager de mere traditionelle neon lys i betragtning .

Så hvor miljømæssige er LED løsninger egentlig og hvor mange penge kan du spare om året?

LED Neon VS Traditionel glas neon. 

Lad os se hvordan LED Neon performer i sammenligning til traditionel glas neon. 

Et typisk LED neonlys strømforbrug er 150 watt. Til sammenligning er strømforbruget henholdsvis 610 watt og 400 watt for lysstofrør og neonglas. Det alene er tegn på et lavere energiforbrug for den samme type lyseffekt.

Hvis alle tre belysningsvarianter skulle bruges kontinuerligt over en 12-timers periode, ville den fluorescerende model forbruge omkring 7.320 watt, neonglasset 4.800 watt og LED neonlyset kun 1.800 watt. 

Det vil sige et årligt forbrug på ca: 

  • 2.672 Kilowatt for lysstofrør.
  • 1.752 KW for glasneon.
  • 657 KW for LED -glas.

Som du kan se ud fra tallene, er en LED neonbelysning altså et langt mere miljøvenligt alternativ, da det kræver mindre end halvdelen af ​​strømforbruget fra et glas neonskilt og mindre end fire gange strømforbruget af et fluorescerende lys.

Hvad det betyder i $$?

Så nu har vi set på LED Neon med et energibesparelse perspektiv - men hvad med et omkostningsbesparende perspektiv?

Hvis man antager at hver kilowattime koster omkring 2,25 kr og du bruger dit neonskilt 5timer om dagen, svarer det cirka til at et LED neon skilt koster 684kr om året i strøm. De andre muligheder? Ja de er en del dyrere. Et glasneonlys koster omkring 2.700 kr plus om året, og et fluorescerende lys koster over 1.800kr om året. Som du kan se, er LED neonbelysning ikke bare en god løsning med hensyn til at skabe en samlet lyseffekt, men det er også en miljømæssigt ansvarlig og omkostningseffektiv løsning. Hvilket også er grunden til LED neonskilte bliver mere og mere populære. 


Udregn selv din pris via sparenergi.dk // https://sparenergi.dk/forbruger/el/belysning


Skriv en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.